Spune la momentul potrivit

TT_Alege-adevarul
DA: Îți cumpăr înghețată și îi spunem mamei la momentul potrivit.
NU: Îți cumpăr înghețată dar nu-i spunem mamei!

Deoarece
: Valorile sunt transmise prin comportamentele simple, de zi cu zi. Poate ai decis, în mintea ta, să nu comunici partenerului că ai cumpărat copilului o înghețată - dar nu-i spune acest lucru copilului. De altfel, este foarte posibil să dezvălui singur(ă) acest lucru, la momentul potrivit. Și-atunci, de ce să nu spui adevărul de la început? Laugh

Dacă vrei să transmiți mesajul că îți pasă de mediul înconjurător, comportamente zilnice se referă, printre altele, la a (nu) folosi articole de plastic, numărul lor sau ce faci cu ele dacă, totuși, le folosești. Când reușești să refuzi un pai deoarece nu este potrivit pentru mediul înconjurător, transmiți un mesaj clar printr-un comportament simplu, chiar dacă generezi copilului o frustrare.

Dacă adevărul este o valoare pentru tine, demonstrează prin comportamente simple. Deoarece un copil învață că este permis să minți atunci când un părinte ascunde față de celălalt o anumită informație. Sau atunci când îi este refuzat un pai pentru suc spunându-i-se “nu au paie”, în loc să se i spună “am stabilit împreună să protejăm mediul înconjurător - deci nu folosim paie”. Comportamentele simple, de zi cu zi, ale adulților din jur, sunt cele care conduc copilul să accepte minciuna și să o practice, fără să realizeze când trece linia fină dintre minciună și adevăr.
blog comments powered by Disqus