ALT
C.R.E.D. - Centru de Resurse, Educație și Dezvoltare.

Unde fiecare copil este respectat și acceptat cu nevoile și dorințele sale.
Unde Crește prin Cunoaștere. descoperă Resurse și Relații firești, găsește Echilibru prin Educație, se Dezvoltă și Devine ceea ce dorește.
Stacks Image 2077
“Cu TIța și Țelu în lumea ANIMAFORMELOR”
Călătorind în lumea formelor și culorilor, fiecare copil are ocazia să găsească sens și să se regăsească prin artă, descoperind obiectele întâlnite zi de zi prin culori, forme, texturi, în cadrul atelierelor create special pentru ei: pictură, desen, bricolage, origami.

Copii 7-10 ani
Cursul de desen oferă copiilor posibilitatea de a explora și a-și dezvolta imaginația, în cadrul activitățllor create special pentru ei cu scopul încurajării manualității creative și simțului de observare, plecând de la proporțiile și formele corecte existente în natură. Copilul descoperă formele din jur și, o dată cu ele, își dezvoltă prin intermediul jocului mișcarea potrivită pentru trasarea liniilor drepte și curbe cu ajutorul creionului. Nu în ultimul rând, implicându-se într-o activitate care îl atrage, alături de educatori de încredere și dedicați, pe un fond muzical plăcut (Mozart și nu numai), împreună cu copii având același interes, copilul își dezvoltă capacitatea de concentrare și practică o activitate de autorelaxare.

La acest curs, copilul folosește preponderent hârtia, creioane negre și colorate.

Modulul 1 - 8 sesiuni: 5 oct (omul și copilul), 12 oct (albină, furnică, pasăre), 19 oct (câine), 26 oct (dinozaur, elefant), 9 nov (pești), 16 nov (girafă, ren), 23 noiembrie (iepure, înghețată), 7 decembrie (cană, cheie)
Modulul 2 - 8 sesiuni: 18, 25 ianuarie, 1, 15, 22 februarie, 1, 15, 22 martie
Modulul 3 - 8 sesiuni: 29 martie, 5, 12 aprilie, 10, 17, 24, 31 mai, 7 iunie
**************************************************************************************************

Copii 6-8 ani
Cursul de pictură, desen și caligrafie oferă copiilor posibilitatea de a explora și a-și dezvolta imaginația, în cadrul activitățllor create special pentru ei cu scopul îmbunătățirii abilității de a citi și a înfrumusețării scrisului. Copilul descoperă frumusețea culorilor și a formelor din jur și, o dată cu ele, își dezvoltă prin intermediul jocului mișcarea potrivită pentru scrierea literelor din alfabet. Exersarea mișcărilor va înlesni mult recunoașterea lor în texte și astfel își va dezvolta și abilitatea de a citi.

Modulul 1 - 8 sesiuni: culori primare, secundare, terțiare, nuanțe + 10 litere
Modulul 2 - 5 sesiuni: tonuri, culori complementare, amestecuri + 9 litere
Modulul 3 - 6 sesiuni: variațiuni ale culorilor și nuanțelor + forme + 5 litere + grupuri de litere + cifre

Cursul dezvoltă simțul frumosului, creativitatea, îmbunătățește semnificativ mișcarea fină a mâinii adăugându-i un plus de finețe și, nu în ultimul rând, înfrumusețează scrisul de mână.
Copilul folosește diverse materiale (suporturi și tehnici): hârtie, carton, tempera/guașe, pastel, acuarela, acrilic.

Un modul are 5 sau 6 sesiuni - recomandăm înscrierea la toate 16 sesiunile, pentru a parcurge toate literele, cifrele și grupurile de litere. Înscrierile se fac pentru perioada 15 februarie - 15 iunie, conform programului menționat mai sus, folosind formularul sau telefoanele din pagina Contact.

Se consideră înscrierea realizată când este achitată taxa pentru 1 modul sau pentru toate 3 modulele. Plățile se fac prin virament bancar în contul specificat la pagina Contact.

Variante de plată:
 • 275 / 330 RON pentru plata parțială (5 / 6 sesiuni)
 • 800 RON pentru plata integrală (16 sesiuni)

Copii 9-12 ani
Cursul de pictură și desen pentru categoria de vârstă 9-12 ani oferă copiilor posibilitatea de a explora și cunoaște îndeaproape lumea din jur, descoperind obiectele întâlnite zi de zi prin culori, desen, forme, texturi și adăugând (tehnici specifice de desen și pictură, teoria culorilor și contrastele de culoare).
Copilul folosește diverse materiale (suporturi și tehnici): hârtie, carton, tempera/guașe, pastel, acuarela, acrilic. În plus, își perfecționează desenul prin adăugarea diverselor detalii și tehnici privind forma, lumina, adâncime, perspectivă folosind modele precum obiectele tridimensionale de interes pentru ei, precum și figura umană.
Cursul dezvoltă simțul frumosului, creativitatea, îmbănătățește semnificativ mișcarea fină a mâinii adăugându-i un plus de finețe și, nu în ultimul rând, înfrumusețează scrisul de mână.

Programul acestei grupe va fi detaliat în curând.

De ce cu noi?
Pentru că am construit cursuri care îmbină noțiunile de bază din pictură și desen cu elemente de scriere; astfel, componenta motorie susținută de emoții plăcute permite însușirea mai rapidă a formei caligrafice corecte, având ca scop final recunoașterea mai rapidă a literelor și cifrelor și, astfel, îmbunătățirea abilității de a citi.
Pentru că este un curs în care copilul se descoperă și își găsește echilibrul în timp ce își folosește mâinile și ochii în activități creative.
Pentru că folosim arta vizuală și în dezvoltarea celorlalte simțuri - auditiv, tactil, olfactiv. Cel gustativ… la alte ateliere ;) sau doar prin fructele de sezon cu care ne răsplătim munca.
Pentru că noi credem în poziția dascălului de ghid și model care încurajează (auto)descoperirea printr-un mod de a relaționa cu copilul plin de firesc, de atenție, de respect. Iar de aici și până la și rezultate bune mai e doar un pas. Cu toții am crescut în suflet cu dascăli ce mai apoi, la vârsta adultă, ne-au devenit modele de viață. Îți mai amintești?  
Pentru că obișnuim copilul să asculte muzică de calitate și să o asocieze cu ceea ce creează. De ce să nu descopere frumusețea unei petale de floare pe notele lui Mozart?
Pentru că oferim o experiență de învățare și cunoaștere complexă, așa cum suntem și noi, oamenii.
Stacks Image 1776
“Cu TIța și Țelu în lumea CUVINTELOR și EMOȚIILOR”
Călătorind în lumea cuvintelor și emoțiilor, fiecare copil are ocazia să-și dezvolte personalitatea, să exprime ce simte și să se exprime prin vorbire, în cadrul atelierelor create special pentru ei: club de lectură, jocuri pentru dicție, jocuri de expresie, exerciții de exersarea memoriei, exerciții de relaxare și gestionarea emoțiilor.

Vârste recomandate: 6-9 ani

De ce cu noi?
 • Pentru că folosim arta mișcării și a expresiei și în dezvoltarea celorlalte simțuri - vizual, tactil, olfactiv, gustativ.
 • Pentru că descoperim emoția prin mișcări, imagini, muzică de calitate. Într-un loc plăcut, confortabil, unde copilul învață să fie el însuși, precum și parte dintr-o comunitate.
 • Pentru că am înțeles importanța exprimării verbale în lumea prezentă.
 • Pentru că acceptăm că exprimarea este mai mult decât cuvinte și, pentru a putea vorbi cu sens, mai întâi ai nevoie de a accepta și recunoaște emoțiile și manifestarea lor și a le gestiona.

Un modul are 12 de sesiuni. Înscrierile se fac pentru perioada 11 ianuarie - 31 martie sau 4 aprilie - 30 iunie, folosind formularul de contact sau telefoanele din pagina Contact.

La înscriere se transmit detalii privind sesiunile. Se consideră înscrierea realizată când este achitată taxa pentru 4 sesiuni. Plățile se fac prin virament bancar în contul specificat la pagina Contact.

Variante de plată:
 • 200 RON pentru plata parțială (4 sesiuni)
 • 540 RON pentru plata integrală (12 sesiuni)
Stacks Image 4744
“Cu TIța și Țelu în lumea MESERIAȘILOR”
Călătorind în lumea meseriașilor, copilul tău află despre meserii și ocupații precum inginer, medic, profesor, judecător și multe altele. De asemenea, află despre complexitatea profesiilor și proiectelor din ziua de azi și despre necesitatea lucrului în echipe. Nu în ultimul rând, descoperă elemente care i se potrivesc mai bine. Are, astfel, ocazia să înțeleagă lumea din jur și să se înțeleagă pe sine în cadrul atelierelor create pentru ei: auto-descoperire prin scenarii și întâmplări asociate profesiilor din ziua de azi., create special pentru aceste ateliere. Tinerii
 • vor explora diverse detalii legate de profesii,
 • vor participa la jocuri de rol relevante
 • își vor construi propria poveste profesională
 • vor înțelege mai bine importanța învățării de azi în reușita profesională de mâine.

Grupe de vârstă recomandate:
10-13 ani
14-16 ani

De ce cu noi?
 • Pentru că știm provocările cu care se confruntă și-i putem susține să devină ceea ce doresc,
 • - ajutându-i să se descopere, ca omuleți unici și ca membri ai diverselor comunități din care fac parte
 • - oferindu-le informații utile și de actualitate despre dezvoltare în funcție de vârstă, precum și despre instituțiile de învățământ și piața muncii.
 • Pentru că povestim potrivit vârstei, în toate felurile - cu imagini, cu muzică de calitate, cu jocuri, cu exerciții adaptate vârstei și intereselor.
 • Pentru că înțelegem foarte bine situațiile prin care trec și îi ajutăm să-și identifice strategiile de gândire pentru a le adapta în mod optim.

Un modul are 12 sesiuni. Înscrierile se fac pentru perioada
 • 11 ianuarie - 31 martie
 • sau
 • 4 aprilie - 30 iunie
folosind formularul de contact sau telefoanele din pagina Contact.

La înscriere se transmit detalii privind sesiunile. Se consideră înscrierea realizată când este achitată taxa pentru 6 sesiuni (jumătate din modul). Plățile se fac prin virament bancar în contul specificat la pagina Contact.
Variante de plată:
 • 330 RON pentru plata parțială (6 sesiuni)
 • 600 RON pentru plata integrală (12 sesiuni)
Andreea, profesoara acestor cursuri, este și ilustratoarea cărții “Joaca pe linia timpului”.
Te invităm să te bucuri de aceste desene minunate și să explorezi timpul împreună cu copilul tău!
click to enlarge
Resurse:
 • Calendar anual, pentru ca al tău copil să ‘vadă' întregul an dintr-o privire (vârste recomandate: începând cu 2 ani)
 • Planificator anual, pentru ca al tău copil să ‘vadă’ dintr-o privire ordonarea zilelor și lunilor dintr-un an (vârste recomandate: începând cu 6 ani)
 • Orar săptămânal + abțibilduri cu activități la alegere, în funcție de programul copilului tău (vârste recomandate: începând cu 2 ani)
 • Cartea “Joaca pe lina timpului”, cu ilustrații realizate de Andreea, profesoara cursurilor de pictură și desen

Vrei aceste resurse pentru copilul tău? Comandă-le folosind formularul din pagina de contact și le vei primi prin curier. Sau pe site-ul www.carturesti.ro.
flexible
Newsletter cu greutate pentru o viață mai ușoară.
Oferim mostre de educație de calitate și dezvoltare, realizate cu grijă și respect pentru noi, cei care creăm o lume mai bună pentru noi și copiii noștri.
Utile