ALT
Au fost odată ca și altădată Tița și Țelu.
Copiii-eroi ai multor povești de noapte bună spuse de o mămică fetiței ei care mai degrabă ar fi stat să asculte povești decât să privească imaginile în timp ce i se citea din cărți. “Poate pentru că era auditivă?” s-ar putea întreba un psiholog modern. Sau poate pentru că primea povești în care se regăsea mereu - doar era și ea o fe-tiță! - și în care regăsea mai mereu băie-țelu’ cunoscut în parc sau la grădi. Asculta întâmplări simple și firești care la sfârșit aveau un sens, un tâlc, un sfat, niciodată pentru ea dar mereu - oare cum se făcea?! - utile și atât de asemănătoare cu ceea ce tocmai i se întâmplase și ei! ;)
O dată cu ei a crescut și Asociația noastră.
Căci mai sus v-am spus doar povestea personajelor care dau numele asociației. Povestea noastră a început demult - cam pe la vârsta personajelor ;) - când am fost nevoiți să găsim singuri răspunsuri la întrebări pe care nu le înțelegeam. Sau să facem alegeri pentru care nu eram pregătiți. Și ne-am spus la vremea aceea că, atunci când vom fi mari, vom găsi căi și mijloace să ajutăm cât mai mulți copii și tineri să își găsească răspunsurile lor.
Despre alegerile noastre de la vărsta adultă poți afla mai multe la Fondatori. Iar despre activitățile propuse de asociația noastră poți afla mai multe în paginile acestui site. Ele sunt pornite din dorința de a crea o lume mai bună pentru copiii noștri, de a-i crește astfel încât să fie capabili să făurească o lume potrivită lor. Te invităm să faci primii pași alături de noi pentru a descoperi cum vom face acest lucru împreună cu copiii.
Este locul unde descoperi cum este să fii copil în lumea lui Tița și Țelu.
Este locul unde descoperi cum este să fii părinte în lumea lui Tița și Țelu.
Căci ai și tu în interior o Tița sau un Țelu care are nevoie de atenție. Te invităm să descoperi lumea pe care am creat-o special pentru tine, părintele cu minte de adult și suflet de copil.
Toate acestea sunt însuflețite de Fondatorii asociației.
Stacks Image 2799
Lucia Popescu
Câteva cifre, pentru realiști:
30 de ani de muncă
18 ani practică în resurse umane - învățare și dezvoltare profesională, evaluare, recrutare, talent management
11 ani experiență de coaching pentru tineri și adulți în alegerea carierei
8 ani experiență de utilizare a strategiilor personalizate pentru învățare. De 6 ani suporter voluntar al metodelor alternative de educație pentru copii și tineri. De 5 ani membru al Asociației pentru Dezvoltarea Educației Montessori în România
10 ani experiență în psihoterapie

Dezvoltarea mea este un proces continuu început formal și conștient atunci când am intrat la Facultatea de Psihologie. Si de-atunci… nu m-am mai oprit :) parcurgând etape ce reflectă în mod firesc nevoile de autocunoaștere și dezvoltare.
 • Absolut necesară, starea de prezență este o practică de nelipsit în viața oricărei persoane care dorește autocunoaștere și echilibru personal. Este un exercițiu conștient de aproape zece ani, pe care îl lucrez cu toți clienții care doresc să-și conștientizeze și folosească propriul potențial.
 • Timp de 4 ani am parcurs o analiză personală cu o psihanalistă recunoscută de Asociația Internațională de Psihanaliză.
 • În paralel am urmat cursurile de NLPt Coaching, Mediere și Psihoterapie ale MindMaster și NLPt Austrian Training Center iar în prezent sunt Coach Profesionist (nivelul Blue) și Psihoterapeut neurolingvist în supervizare.
 • Am urmat cursuri de scurtă durată dar cu impact de lungă durată pentru o mai bună stare de sănătate fizică și mentală a omului, precum EMDR și Dynamic Spin Release.
 • Mi-am finanțat toate aceste demersuri de dezvoltare lucrând în domeniul resurselor umane în poziții diverse – Specialist HR, Trainer, Director HR, Consultant, Coach, precum și ca traducător (Editura Nemira, Editura Teora) și intepret în delegații oficiale (proiecte U.E./B.M.).
 • Am înțeles foarte multe din dinamica grupurilor, motivarea oamenilor, management și leadership în calitate de membru al grupului vocal SONG și, ulterior, ca manager al unui grup vocal mai mic
 • Prima în ordine cronologică și, din acest motiv, ultima pe lista pregătirii mele profesionale este Universitatea Tehnică din București, unde am absolvit Facultatea de Hidrotehnică. Înainte ca dezvoltarea oamenilor să devină ocupația mea permanentă, am lucrat 6 ani ca tehnician și 3 ani ca inginer și am simțit pe pielea mea cât de mult ajută studiul și lucrul în domeniul ingineriei la organizarea creierului și informației.
 • lucia@titasitelu.ro
 • 0723 576 404
Stacks Image 2719
Raluca Cîmpea
Educată în spirit ingineresc (în școala veche da' bună) îmi place să vorbesc prin cifre și fapte concrete. Dacă aș fi în locul părinților interesați de activitățile noastre, aș dori să aflu despre experiența fondatorilor, astfel că voi spune despre mine că
 • am peste 25 de ani de muncă, în poziții diverse: Business School Director, Manager Proiect, Manager Program, Director Operațiuni și mai bine de 16 ani ca Trainer și Consultant Senior
 • fac din educație o profesiune de credință, dovedită prin înființarea C.R.E.D. sau prin formările mele continue
 • mă implic în proiecte diverse: facilitator în evenimente dedicate managementului de proiect, colaborator specialist la cartea Glossary of Project Management, proiecte internaționale cu valoare adăugată pentru umanitate susținute de instituții precum Națiunile Unite 
 • doresc să-mi aduc contribuția la clădirea unui viitor mai bun pentru noi și generațiile următoare, oferind educație de calitate și adaptată timpurilor prezente. 

Astfel, aleg să mă implic alături de colaboratorii mei în domeniul cel mai drag sufletului meu - educația - contribuind prin experiența mea de formator și analist al mediului de afaceri la crearea unui know-how educațional adaptat schimbărilor foarte rapide de pe piața muncii. Cum anume vom face acest lucru? Urmăriți-ne proiectele și veți afla. Suntem persoane pragmatice, care dorim rezultate concrete pentru noi și copiii noștri și, de asemenea, dorim să ajutăm tinerii să găsească singuri un sens în educație, în învățare. 
 • raluca@titasitelu.ro
 • 0729 700 768
Și de alți oameni buni, ai lor Colaboratori.
Stacks Image 2745
Andreea Ștefania Ghiță
Pentru că îmi plac tare mult, ți-aș spune, dragă cititorule, o poveste. Povestea timpului... meu. Cum am absolvit Liceul Tonitza, secția Scenografie, pentru ca apoi să aleg Facultatea de Actorie. Și cum după aceea am ales să joc în diverse piese și, mai ales, în cele pentru copii împreună cu Teatrul Zurli. Ai auzit de "Zboară, zboară, Vrăjimăturică"? Ghici cine era “Vrăjimăturica”! N-ai ghicit? Hai, nu e greu...
Între timp, eu îți mai povestesc cum descopăr în fiecare zi lumea culorilor și formelor împreună cu tineri, la cursurile și atelierele pe care la țin cu drag la C.R.E.D., în grădinițe și în școli. Sau cum îi ajut să își înțeleagă emoțiile și să le exprime în cadrul atelierelor pe care le țin. Cum, oare, s-ar putea încheia o astfel de poveste? Păi… este o poveste cu întâmplări pline de viață, care nu se termină niciodată. Nu mă crezi? Vino și convinge-te! 
Resurse:
 • Calendar anual, pentru ca al tău copil să ‘vadă' întregul an dintr-o privire (vârste recomandate: începând cu 2 ani)
 • Planificator anual, pentru ca al tău copil să ‘vadă’ dintr-o privire ordonarea zilelor și lunilor dintr-un an (vârste recomandate: începând cu 6 ani)
 • Orar săptămânal + abțibilduri cu activități la alegere, în funcție de programul copilului tău (vârste recomandate: începând cu 2 ani)
 • Cartea “Joaca pe lina timpului”, cu ilustrații realizate de Andreea, profesoara cursurilor de pictură și desen

Vrei aceste resurse pentru copilul tău? Comandă-le folosind formularul din pagina de contact și le vei primi prin curier. Sau pe site-ul www.carturesti.ro.

Prețuri:
Calendar: 6 RON
Planificator: 12 RON
Orar săptămânal cu abțibilduri: 9 RON
Carte: 18 RON
Transport: plata ramburs
flexible
Newsletter cu greutate pentru o viață mai ușoară.
Oferim mostre de educație de calitate și dezvoltare, realizate cu grijă și respect pentru noi, cei care creăm o lume mai bună pentru noi și copiii noștri.
Utile
Asociația Tița și Țelu
CIF 35110812
Cont ROL:
RO50BTRLRONCRT0306940901
Banca Transilvania
2%
Descarcă formularul completat aici.
Îți mulțumim că ne susții!